sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

mysteerinen ihottuma

Danielilla on ollut 1kk > kaikennäköstä ongelmaa ihon kanssa; korvantaukset oli yhessä vaiheessa niin pahat että ne mäti, kaula samoin. Oikeastaan kaikki taipeet (ja tämä ei johtunut huonosta kuivauksesta, se on varmaa)  punottivat. Nykyään ei korvissa/kaulassa ole mitään ongelmaa.


 
tämännäköinen iho oli yhtenä aamuna..laitoin kortisonia ja pojun päikkäreille & parin tunnin päästä se näytti taas tältä:

Mä en oikeesti voi ymmärtää miksi iho punottaa jatkuvasti? Se on myös todella kuiva paikoittain.
Atooppista ihoa on neuvolassa epäilty ja siihen minäkin alan pikkuhiljaa uskoa..

tässä näkyy toi kaula, tais olla just pahimmillaan..hyi :(

laitan nyt vielä pari ilosempaa kuvaakin, kuvat otettu eilen :)

haha =D^

8 kommenttia:

  1. eksyin nyt tähän postaukseen, hui minkä näkönen ihottuma on tullu! :o meilläki tuli yhtäkkiä joskus puol vuotiaana melkein samanlainen ihottuma pojulle, ei ollu kyl ihan noin paljoo, mut kumminki samannäköstä, ja mä oon varma et se oli allerginen reaktio siitä, että mä söin appelsiinia ja sit imetin, koska MITÄÄN muuta ei ollu uutta kummankaa ruokavaliossa, eikä pesuaineissa eikä missään.. Onko Danielille tullu näitä ihottumia tän jälkeen? Vai onko jo helpottanu ihon kanssa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Danielille tulee aina silloin tällöin ihottumaa, lähinnä taipeisiin, ei kuitenkaan ole näin pahana ollut enää vähään aikaan. Ja ihottuma on ''kuivaa'' eli iho ei mene rikki ja mädi niinkuin ennen. Danskulla on atooppinen iho :)

      Mä annoin yks päivä Danielille muksun-persikka puuroa ja yön jälkeen pojan pää ja naama oli ihan punaiset ja samanlaisella ihottumalla kuin tossa yhessä maha kuvassa. Kyllä säikähdin ja pahasti! Onneks meni päivässä ohi. Inhottavia nää allergiat ymym. :(

      Poista
    2. voi ei :( meilläki on atopiaa, se on inhottavaa :( ja just tulee tollasia inhottavia oireita sitä joistain ruoka-aineista :( mut neki onneks on usein vaan ensireaktioita, eli siis ku saa ekaa kertaa jotain uutta ni sit helahtaa toi ihottuma, mut myöhemmin ku koittaa uudestaan, ni sit sopiiki :) niinku meillä just toi appelsiini, annoin sille 9kk iässä sit sellasta sosetta missä oli appelsiinia, ni siitä ei tullu mitään sit :) onks sulle sanottu et tiettyi ruoka-aineita kannattaa atoopikon kanssa välttää? ku mulle ei oo neuvolassa siitä sanottu, mut miehen serkku kerto mulle, että sitrushedelmät ja kaakao on ainaki sellasii mistä usein atoopikolle tulee allerginenreaktio.. :)

      Poista
    3. En osaa sanoa tosta että onko atoopikoilla jotain ruokia jotka herkemmin allergisoi, ei ainakaa neuvolassa oo puhuttu :/ Mutta sitrushedelmät on kyl muutenki aika allergisoivia kuulema, ja siinä muksun puurossa jota annoin on sitrushappoa, niin neuvolassa epäiltiin oisko se aiheuttanu allergisen reaktion!

      Poista
  2. Oliko siin atopian takia tuon näköinen? Nimittäin googlettelin ja löysin tänne, meidän pojalla IHAN täysin samat ongelmat, korvantaukset auki, kaula samanlainen, kaikki taipeet punaiset, mahassa myös tommoista ihottumaa välillä. Myös todella kuiva iho jokapaikasta, pahin on otsa. Jätin nyt maidon pois kun syytä ei ole löydetty mistä johtuu. :( Meidän poju 2kk ja melkein alusta asti ihon kanssa ollut ongelmia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitä teit kaulalle?? Meillä kans tuon näköinen, mut sit taas myös tosi kuiva. Mitä ihmettä pitäs tehdä kun ei voi rasvata kun hautoo? Lääkärissä ja neuvolassa ei oikein osaa sanoa mitään näihin oireisiin, joten kokeillaan nyt jättää maito pois. Käsketty kaulaakin vain putsailemaan, ei muuta..

      Poista
    2. Meillä lähti itekseen ajan kanssa. Käytin siihen kortisonia kuureina. :)

      Poista
  3. anafylaksiaan (vatsaihottuma selkeää urtikariaa) kortisonivoidetta!? just joo. jos tuommoinen reaktio tulee, on oltava epipen aina käyttövalmiina ja sitten suorinta reittiä sairaalaan. seuraava vaihe voi olla, että hengitystiet turpoavat minuuteissa umpeen. kortisonivoide ei riitä. tarvitaan adrenaliinia, antihistamiinia ja kortisonia. t. anafylaksiaan taipuvaisen moniallergikkopojan äiti

    VastaaPoista